Nykyinen säätila:
Valitse kieli:

Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

 

Onko puistossa koronasta aiheutuvia rajoituksia?

Tulethan vain terveenä kiipeilemään!

Puistossa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja suosittelemme, että pesette kädet jo ennen puistoon saapumista. Puistossa on mahdollisuus käyttää käsidesiä.

Maskeja on jaossa asiakkaille ja niiden käyttö on vapaaehtoista oman harkinnan mukaan.

Ohjauksessa kerrotaan tarkemmin, jos kiipeilyyn tai puistossa liikkumiseen liittyy rajoituksia.

Seuraamme alueella voimassa olevia rajoituksia.

 

Voinko kiivetä, jos olen raskaana?

Raskaana kiipeily Vuokatin Seikkailupuistossa on kiellettyä.

 

Tarvitsenko edeltävää kiipeilykokemusta?

Voit nauttia seikkalupuistosta ilman aikaisempaa kokemusta kiipeilystä. Liikkuminen radoilla on kuitenkin oman kuntotason mukaan harkinnan varaista, jos sinulla on mm. liikunta- tai tukielinsairauksia.

Kaikkien asiakkaiden tulee osallistua turvallisuusohjeistukseen. Turvallisuusohjeistuksessa opit kulkemaan turvallisesti puistossa ja tutustut turvallisuusvarusteisiin.

 

Kuinka paljon aikaa kuluu kiipeilyratojen suoritukseen? Onko ratoihin aikaraja?
Kaikkien 9 radan suoritukseen menee noin 3-6 tuntia. Ensimmäisen 5 radan kanssa menee aikaa noin 2-5 tuntia. Jokaisen radan saa kiivetä kerran. Aikaa kiipeilyyn on käytettävissä aina puiston sulkemiseen saakka. Otathan huomioon, että alussa tulee varata hyvin aikaa (noin 30-45 min) valjaiden pukemiseen, perehdytykseen ja harjoitusradan suorittamiseen. Ohjaukset alkavat noin 30 minuutin välein.

 

HUOM! Puiston ollessa täynnä, on hyvä varautua jonottamiseen.

 

Onko kiipeily sallittua sateen tai ukkosen aikana?
Radat ovat hieman liukkaampia sateella, mutta se ei haittaa kiipeilyä. Kiipeily sateella tarjoaa enemmän haastetta ja seikkailua.

Ukkosen aikana radat suljetaan.

 

Onko myös pienille lapsille tarkoitettuja ratoja?
Meidän Lastenpuisto on juuri pienille lapsille tarkoitettu alue, suunnattu 2-6 vuotiaille.

 

Voiko lapsi mennä radalle yksin ilman aikuista?
Kyllä, mutta lapset, jotka ovat alle 18v, tarvitsevat aikuisen allekirjoituksen käyttöehtolomakkeeseen. Myös lapsille tarjotaan perusteellinen turvallisuuskoulutus. Henkilökuntamme pystyy aina myös auttamaan ratojen suorittamisessa neuvomalla maan pinnalta.

 

Mitä teen jos pelkään enkä uskalla jatkaa?
Ilmoita henkilökunnalle, että tarvitset hieman apua. Ohjaajan rohkaisut ja vinkit yleensä auttavat jatkamaan eteenpäin. Jos päätät lopettaa ja haluat alas, henkilökunta auttaa sinut turvallisesti alas. Haemme kiipeilijöitä alas radoilta päivittäin, joten se kuuluu ihan meidän rutiinitehtäviin.

 

Voinko kiipeillä varvassandaaleissa? Tarvitsenko hanskoja?
Tarvitset kiipeilyyn kengät, joilla on turvallista kiipeillä ja ovat mukavat jalassa. Voitte halutessanne ostaa hanskat seikkailupuistosta hintaan 3,50 € tai tuoda omat tyköistuvat hanskat mukana.

 

Voinko ottaa puhelimen tai kameran mukaan?
Kiipeily on mukavampaa ilman ylimääräisiä tavaroita mukana radoilla. Kiipeilyvaljaiden alle jäävät taskut tulee olla tyhjät. Jos haluat ottaa esim. puhelimen mukaan, niin kätevin paikka on rinta- tai reisitasku. GoPro-kamera on mahdollista kiinnittää kiipeilykypäräämme. Jokainen asiakas on vastuussa omista arvotavaroistaan. Lisätietoja ohjaajiltamme.

 

Onko puistossa painorajoitusta?

Ratojen 2 ja 9 vapaapudotuksessa painorajoitus on 120 kiloa. Muuten puistossa ei ole painorajaa.

 

Pitääkö minun varata aika ennen saapumista? Mitä jos olen varannut ajan, enkä pysty tulemaan?
Emme lähtökohtaisesti ota esim. perheille ennakkovarauksia. Tarkista ajankohtainen tieto RYHMÄT-sivulta.

Ryhmävaraukset firmoilta, polttariporukoilta tai kouluryhmiltä on hyvä tehdä hyvissä ajoin puhelimitse tai sähköpostitse. Varausta peruttaessa pyydämme ilmoittamaan siitä viimeistään varausta edellisenä päivänä.

 

Voinko kiivetä, jos minulla on joitain erityistarpeita (soveltava seikkailu)?

Otamme aina mahdollisuuksien mukaan asiakkaan lähtökohdat ja henkilökohtaisen toimintakyvyn tapauskohtaisesti huomioon. Puistostamme löytyy mm. pyörätuolivaljaat. Otathan yhteyttä henkilökuntaamme, jos olet kiinnostunut kiipeilystä ja sinulla on esim. liikuntavamma, rajoittunut näkökyky, tarkkaavaisuuden häiriö tms. Puistossamme on kiivennyt aiemmin mm. kuuro-sokea henkilö. 🙂

Lastenpuistossa on myös aikuisilla mahdollista kiivetä.

 

Kuinka kauan ennakkoon ostettu kiipeilylippu on voimassa?

Ennakkoliput / lahjakortit, jotka ovat ostettu nettisivuiltamme https://lahjakortti.vuokatinseikkailupuisto.com/ tai kassalta ovat voimassa 12 kuukautta. Jos sinulla on ongelmia lipun voimassaoloajan kanssa, niin olkaa meihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.

 

Mitä muuta minun pitäisi tietää ennen puistoon saapumista?
Säänmukainen urheilullinen / vapaa-ajan vaatetus ja pitkät hiukset kiinni. Suosittelemme ottamaan mukaan juotavaa ja pientä evästä, sillä seikkailu radoillamme on pitkäkestoinen aktiviteetti.

Sidebar text

Vestibulum suscipit nulla quis orci. Etiam feugiat lorem non metus. Suspendisse faucibus, nunc et pellentesque egestas, lacus ante convallis tellus, vitae iaculis lacus elit id tortor. Phasellus viverra nulla ut metus varius.