Nykyinen säätila:
Valitse kieli:

Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

 

Voinko kiivetä, jos olen raskaana?

Raskaana kiipeily Vuokatin Seikkailupuistossa on kiellettyä.

 

Tarvitsenko edeltävää kiipeilykokemusta?
Et, voit nauttia seikkalupuistosta ilman aikaisempaa kokemusta kiipeilystä. Kaikkien asiakkaiden tulee osallistua turvallisuusohjeistukseen. Turvallisuusohjeistuksessa opit kulkemaan turvallisesti puistossa ja tutustut turvallisuusvarusteisiin.

 

Kuinka paljon aikaa kuluu 7 radan suoritukseen? Onko ratoihin aikaraja?
Kaikkien 7 radan suoritukseen menee noin 3-4 tuntia. Ensimmäisen 4 radan kanssa menee aikaa noin 2-3 tuntia. Jokaisen radan saa kiivetä kerran. Aikaa kiipeilyyn on käytettävissä aina puiston sulkemiseen saakka. Otathan huomioon, että alussa tulee varata noin 30-45 minuuttia valjaiden pukemiseen, perehdytykseen ja harjoitusradan suorittamiseen.

 

Onko kiipeily sallittua sateen tai ukkosen aikana?
Radat ovat hieman liukkaampia sateella, mutta se ei haittaa kiipeilyä. Kiipeily sateella tarjoaa enemmän haastetta ja seikkailua.

Ukkosen aikana radat suljetaan.

 

Onko myös pienille lapsille tarkoitettuja ratoja?
Meidän Lastenpuisto on juuri pienille lapsille tarkoitettu alue, suunnattu 2-6 vuotiaille.

 

Voiko lapsi mennä radalle yksin ilman aikuista?
Kyllä, mutta lapset, jotka ovat alle 18v, tarvitsevat aikuisen allekirjoituksen käyttöehtolomakkeeseen. Myös lapsille tarjotaan perusteellinen turvallisuuskoulutus. Henkilökuntamme pystyy aina myös auttamaan ratojen suorittamisessa neuvomalla maan pinnalta.

 

Mitä teen jos pelkään enkä uskalla jatkaa?
Ilmoita henkilökunnalle, että tarvitset hieman apua. Ohjaajan rohkaisut ja vinkit yleensä auttavat jatkamaan eteenpäin. Jos päätät lopettaa ja haluat alas, henkilökunta auttaa sinut turvallisesti alas. Haemme kiipeilijöitä alas radoilta päivittäin, joten se kuuluu ihan meidän rutiinitehtäviin.

 

Voinko kiipeillä varvassandaaleissa? Tarvitsenko hanskoja?
Tarvitset kiipeilyyn kengät, joilla on turvallista kiipeillä ja ovat mukavat jalassa. Voitte halutessanne ostaa hanskat seikkailupuistosta hintaan 3,50 € tai tuoda omat tyköistuvat hanskat mukana.

 

Voinko ottaa puhelimen tai kameran mukaan?
Kiipeily on mukavampaa ilman ylimääräisiä tavaroita mukana radoilla. Kiipeilyvaljaiden alle jäävät taskut tulee olla tyhjät. Jos haluat ottaa esim. puhelimen mukaan, niin kätevin paikka on rinta- tai reisitasku. GoPro-kamera on mahdollista kiinnittää kiipeilykypäräämme. Jokainen asiakas on vastuussa omista arvotavaroistaan. Lisätietoja ohjaajiltamme.

 

Onko puistossa painorajoitusta?

Radan 5 quick-jump -laitteen painorajoitus on 125 kiloa. Muuten puistossa ei ole painorajaa.

 

Pitääkö minun varata aika ennen saapumista? Mitä jos olen varannut ajan, enkä pysty tulemaan?
Puistoon voi tulla kiipeämään ilman ennakkovarausta, mutta jos olette tulossa vähintään 6 hengen ryhmänä, varaus on hyvin suositeltavaa. Suuremmat ryhmävaraukset on hyvä tehdä hyvissä ajoin. Varausta peruttaessa pyydämme ilmoittamaan siitä viimeistään varausta edellisenä päivänä.

 

Voinko kiivetä, jos minulla on joitain fyysisiä tai psyykkisiä rajoitteita?

Otamme aina mahdollisuuksien mukaan asiakkaan lähtökohdat ja henkilökohtaisen toimintakyvyn tapauskohtaisesti huomioon. Puistostamme löytyy mm. pyörätuolivaljaat. Otathan yhteyttä henkilökuntaamme, jos olet kiinnostunut kiipeilystä ja sinulla on esim. liikuntavamma.

 

Mitä muuta minun pitäisi tietää ennen puistoon saapumista?
Säänmukainen urheilullinen/vapaa-ajan vaatetus on aina suotavaa. Pitkät hiukset tulee laittaa letille tai nutturalle, jotta ne eivät häiritse kiipeilyn aikana. Suosittemme ottamaan mukaan juotavaa ja pientä evästä, sillä seikkailu radoillamme on pitkäkestoinen aktiviteetti.

Sidebar text

Vestibulum suscipit nulla quis orci. Etiam feugiat lorem non metus. Suspendisse faucibus, nunc et pellentesque egestas, lacus ante convallis tellus, vitae iaculis lacus elit id tortor. Phasellus viverra nulla ut metus varius.